Home » WTA » Mertens verrassend onderuit in Marokko

Mertens verrassend onderuit in Marokko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-18) struikelde over een onvoorziene hindernis op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, International). Haar parcours eindigt in de kwartfinale.

Mertens, titelverdedigster op Marokkaanse bodem kruiste in de kwartfinale de degens met zesde reekshoofd, Maria Sakkari (WTA-51). De 23-jarige Griekse leek aan het begin van de partij even onder de indruk. Ze leverde meteen haar opslagspel in. Ook Mertens’ service draaide niet naar behoren en ze moest twee breaks op rij toestaan. De Limburgse kwam nog terug tot 4-4, maar zag Sakkari de bovenhand nemen met 6-4.

Ook in de tweede manche regende het heel wat breaks vooraleer beide dames gelijke tred konden houden. De games werden spannender en het publiek zag een derde set in het verschiet liggen. Een tiebreak zou de beslissing brengen. Daarin bleek Sakkari echter net iets beter te tennissen dan Mertens. Met 7-2 verzekerde ze zich voor een ticket naar de halve finale.

In die halve finale wacht Sakkari een andere Belgische, ze mag immers recht in de ogen van Alison Van Uytvanck (WTA-52) kijken.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden