Elise Mertens (WTA-18) struikelde over een onvoorziene hindernis op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, International). Haar parcours eindigt in de kwartfinale.

Mertens, titelverdedigster op Marokkaanse bodem kruiste in de kwartfinale de degens met zesde reekshoofd, Maria Sakkari (WTA-51). De 23-jarige Griekse leek aan het begin van de partij even onder de indruk. Ze leverde meteen haar opslagspel in. Ook Mertens’ service draaide niet naar behoren en ze moest twee breaks op rij toestaan. De Limburgse kwam nog terug tot 4-4, maar zag Sakkari de bovenhand nemen met 6-4.

Ook in de tweede manche regende het heel wat breaks vooraleer beide dames gelijke tred konden houden. De games werden spannender en het publiek zag een derde set in het verschiet liggen. Een tiebreak zou de beslissing brengen. Daarin bleek Sakkari echter net iets beter te tennissen dan Mertens. Met 7-2 verzekerde ze zich voor een ticket naar de halve finale.

In die halve finale wacht Sakkari een andere Belgische, ze mag immers recht in de ogen van Alison Van Uytvanck (WTA-52) kijken.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.