Elise Mertens (WTA-15) heeft een verrassende nederlaag geleden in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rosmalen (Nederland, $ 250 000). Ze ging onderuit tegen een Duitse kwalificatiespeelster. 

Opnieuw een verrassing in de tweede ronde van de Libéma Open vrijdag. Eerder op de dag mochten de Belgische tennisfans juichen door de knappe winst van Kirsten Flipkens. De euforie was echter van korte duur want Mertens ging verrassend onderuit tegen de veel lager gerangschikte Antonia Lottner (WTA-148).

Donderdag gooide de regen roet in het eten in de partij tussen Mertens en Lottner. Vrijdag hervatten de dames de partij bij een 2-2 score. Na een lang spelletje kon de Belgische de break nemen en liep uit naar 4-2. Bij een 5-4 stand serveerde Mertens voor de eerste manche. De Duitse stak hier echter een stokje voor en won de volgende drie spelletjes op rij en haalde verrassend de eerste manche binnen.

In het vierde game van de tweede set sloeg Lottner opnieuw toe. Ze ging door de opslag van de Limburgse en hield ook in de volgende spelletjes stand. Bij een 2-5 achterstand had Mertens nog één breakkans, maar kon deze niet benutten. Na 1 uur en 45 minuten moest Mertens inpakken met 5-7 en 3-6. De 21-jarige Duitse is niet vies van een stunt: vorig jaar won ze haar eerste WTA-wedstrijd in Rosmalen met een zege tegen Dominika Cibulkova (WTA-32), toen het zesde reekshoofd.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.