Home » Nieuws » Mertens verslaat Osaka in Toronto, Minnen geeft voorsprong uit handen

Mertens verslaat Osaka in Toronto, Minnen geeft voorsprong uit handen

Elise Mertens (WTA-35) is goed bezig in Toronto (Canada, WTA 1000). Ze versloeg Naomi Osaka (WTA-95) in de tweede ronde. Greet Minnen (WTA-74) verloor in drie sets van Victoria Azarenka (WTA-19).

Na haar vlotte overwinning in de eerste ronde kreeg Mertens met Osaka een taaie kluif voorgeschoteld.

De Japanse versloeg Mertens in Rosmalen (Nederland, WTA 250) eerder dit jaar, maar de Belgische won van Osaka in Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000).

Deze keer was het Mertens die als beste uit de startblokken kwam. Dankzij haar agressieve tennis en een sterke opslag stond de 6-3 op het bord.

Ook in de tweede set ging de Belgische verder op haar elan. Ze liep 5-3 uit, en maakte het af met een ace. Na 1 uur en 31 minuten was de 6-3 en 6-4 een feit.

Mertens raakte in Toronto nog nooit voorbij de derde ronde. Om die klus te klaren, moet ze voorbij Liudmila Samsonova (WTA-13). De Russin won hun enige vorige ontmoeting, in 2022 op het toernooi van Washington (Verenigde Staten, WTA 500).

Mertens (WTA D-4) is ook nog actief in het dubbelspel.

(lees verder onder de tweets en de Instagrampost)

Net niet voor Minnen

De 26-jarige Minnen stootte via de kwalificaties door naar de tweede ronde, waar ze het opnam tegen de tweevoudige Grand Slam-winnares Azarenka.

De Belgische begon overtuigend aan de wedstrijd, wat haar de eerste set opleverde met 6-3.

In de tweede set kwam ze een break voor, maar die wist ze niet te behouden. Het werd 5-7 voor de Wit-Russin.

Azarenka, het twaalfde reekshoofd, had het momentum aan haar kant, en dat liet ze niet meer los. Het werd 1-6. De partij duurde 2 uur en 54 minuten.