Home » Olympische Spelen » Mertens vertelt waarom ze de Olympische Spelen laat schieten: “Een moeilijke beslissing”

Mertens vertelt waarom ze de Olympische Spelen laat schieten: “Een moeilijke beslissing”

Mertens vertelt waarom ze de Olympische Spelen laat schieten: “Een moeilijke beslissing”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-30 en WTA D-2) heeft haar keuze uitgelegd om niet deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs komende zomer.

Dat Mertens de Olympische Spelen liet schieten, werd enkele weken geleden al duidelijk. De Limburgse gaf forfait voor het Billie Jean King Cup-duel tussen de Verenigde Staten en België en sloot zichzelf op die manier automatisch uit van het toernooi in Parijs.

Een opmerkelijke beslissing, die ook kapitein Wim Fissette verbaasde. “Ik ben haar coach niet en moet haar beslissing aanvaarden, maar ik kan dit moeilijk begrijpen. Voor alle speelsters waarmee ik al heb samengewerkt, waren de Olympische Spelen altijd belangrijk”, liet hij optekenen in en interview met ‘Jeu, Set & Podcast’.

(lees verder onder de Instagrampost)

Moeilijk jongleren tussen hardcourt en gravel

Mertens zelf spreekt nu in een reactie aan Belga van een “moeilijke beslissing”.

“De ontmoeting tegen de Verenigde Staten vond plaats op hardcourt, en kwam er na het toernooi van Charleston (Verenigde Staten, WTA 500 – op gravel). Deze week speel ik dan weer in Stuttgart (Duitsland, WTA 500), opnieuw op gravel. De kalender zit vol en uiteindelijk heb ik besloten om het spelen op gravel voorrang te geven”, legt de Belgische uit.

“Met mijn schouder- en rugproblemen is het moeilijk om tussen verschillende ondergronden te jongleren. Ik herhaal dat het geen makkelijke keuze is geweest, maar het is nu zo en dit zal mij er niet van weerhouden om te proberen nog mooie resultaten te behalen in mijn persoonlijke carrière”, besluit ze.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws