Home » WTA » Mertens vliegt als eerste speelster naar derde ronde op Wimbledon

Mertens vliegt als eerste speelster naar derde ronde op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich in minder dan één uur geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. Ze verloor slechts twee spelletjes tegen de Chinese Lin Zhu (WTA-99).

Mertens begon haar Wimbledon met een vlotte zege tegen Harriet Dart (WTA-142) en speelde in haar tweede partij ook op een wolk. De Limburgse speelster nam in haar tweede ronde tegen de Chinese Zhu met 6-2 een vliegende start.

In de tweede set ging het zelfs nog vlotter voor Mertens. De Belgische nummer één gunde haar opponente geen enkel spelletje meer en maakte het af met 6-0 na aan partij van amper 58 minuten. In twee partijen verloor Mertens slechts zes spelletjes.

(lees verder onder de tweet)

Mertens plaatst zich als eerste speelster voor de derde ronde op Wimbledon en treft in haar volgende partij een Amerikaanse tegenstrever. Ze speelt tegen Lauren Davis (WTA-91) of Madison Keys (WTA-27).

Eerder konden Alison Van Uytvanck (WTA-57) en Greet Minnen (WTA-118) hun eerste wedstrijd niet winnen waardoor Mertens als enige Belg overblijft in het enkeltoernooi van Wimbledon.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS