Home » Nieuws » Mertens vliegt naar halve finale Cincinnati

Mertens vliegt naar halve finale Cincinnati

Mertens vliegt naar halve finale Cincinnati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-22) heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier).

Mertens was vooraf gewaarschuwd voor haar tegenstandster en thuisspeelster Jessica Pegula. Het nummer 83 had op de hoofdtabel de plaats ingenomen van de geblesseerde Kim Clijsters (NG) en nam in haar eerste ronde in twee sets de scalp van Jennifer Brady (WTA-40). Ook belofte Amanda Anisimova (WTA-28) en vijfde reekshoofd en Mertens’ dubbelmaatje Aryna Sabalenka (WTA-11) hadden er al aan moeten geloven.

In hun eerste confrontatie besloot Mertens, op haar beurt in bloedvorm, de koe meteen bij de horens te vatten wat resulteerde in vlotte setwinst: 6-1.

Set twee verliep moeizamer voor de Belgische. Haar eerste opslag begon iets meer te sputteren en Pegula trok haar percentage dan weer omhoog (van zestig procent in de eerste set, naar 72 procent in de tweede). Desondanks was het Mertens die op het einde de break kon forceren én bevestigen: 6-3 na 1 uur en 4 minuten wedstrijd.

De Belgische lijkt zo helemaal klaar voor de volgende ronde, vooral met enkele prachtige lobs oogstte ze veel lof vandaag, zélfs van haar tegenstandster.

Osaka of Kontaveit?

Wie Mertens’ tegenstandster wordt in de halve finale is nog niet bekend. Wat vast staat is dat het de winnares zal zijn uit het duel tussen Naomi Osaka (WTA-10) en Anett Kontaveit (WTA-20).

Bekijk de knapste punten uit de wedstrijd

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws