Home » Nieuws » Mertens vliegt naar tweede finale van het jaar in Istanboel

Mertens vliegt naar tweede finale van het jaar in Istanboel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-17) staat in de finale van het WTA-toernooi van Istanboel (Turkije, WTA 250). In haar halve finale nam ze de scalp van haar dubbelpartner Veronika Kudermetova (WTA-29).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens is in goede doen op het gravel van Istanboel. Na haar knappe kwartfinale, begon ze als een wervelwind aan haar partij tegen Kudermetova. Mertens ging in de eerste set maar liefst drie keer door de opslag van de Russische: 6-1.

In set twee stak Mertens’ gelegenheidsdubbelpartner een tandje bij, al was dat niet voldoende om onze landgenote in de problemen te brengen. Kudermetova brak wel twee keer, maar Mertens was gefocust en brak telkens terug. Uiteindelijk zelfs één keer meer: 6-4. De partij duurde 1 uur en 40 minuten.

In de finale wacht de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-67).

(lees verder onder de tweets)

Nog een finale?

Samen met Kudermetova (WTA D-26) staat Mertens (WTA D-5) ook in de halve finale van het dubbelspel. Willen ze de finale halen, moeten ze eerst nog wel voorbij Anastasia Pavlyuchenkova (WTA D-114) en Anastasia Potapova (WTA D-82).

Mertens was aanvankelijk niet van plan om in Istanboel aan te treden, maar ze kreeg een wildcard van de organisatie. Ze is zowel in het enkel- als in het dubbelspel eerste reekshoofd.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS