Home » WTA » Mertens vlot door na trage start in Cincinnati

Mertens vlot door na trage start in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-23) stond vandaag op de baan in Cincinnati (Verenigde Staten, WTA Premier). Na een moeizame start wist ze gelukkig een versnelling hoger te schakelen.

Onze landgenote ontmoette in de eerste ronde Caty McNally (WTA-121). Het openingsgame van de wedstrijd was veelbelovend, na een breakpunt en zes keer deuce kon de thuisspeelster het spel toch binnenhalen. Mertens kende aanvankelijk minder problemen op haar service, maar moest toch al eerste een opslagspelletje inleveren en keek zo tegen een 2-4 achterstand aan.

Onze landgenote brak echter meteen terug door de opslag van haar opponente en bracht de bordjes weer in evenwicht. Een tweede break zorgde voor 7-5 setwinst. Nu Mertens op snelheid kwam, leek de tweede manche slechts een formaliteit. Na amper 26 minuten handelde ze het zaakje met 6-0 af.

In de tweede ronde staat Mertens tegenover Elina Svitolina (WTA-7), het zevende reekshoofd.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden