Home » Geen categorie » Mertens vlot door naar kwartfinales ITF-Monterrey

Mertens vlot door naar kwartfinales ITF-Monterrey

Mertens vlot door naar kwartfinales ITF-Monterrey

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-195) heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Monterrey (Mexico, $ 25 000). In haar tweede ronde gunde ze de Tsjechische Barbora Stefkova (WTA-291) slechts één spelletje.

Mertens, geplaatst als derde reekshoofd in Monterrey, had het in haar eerste ronde niet onder de markt met Francesca Segarelli (WTA-432) uit de Dominikaanse Republiek. De 25-jarige moest echter noodgedwongen de handdoek gooien bij 6-3, 2-6 en 4-2 in het voordeel van Mertens. “Segarelli zat er fysiek onderdoor en de vochtige, maar zware lucht pakte op haar adem waardoor ze zelfs begon te hyperventileren”, vertelt Mertens aan Tennisplaza België.

Woensdag walste de Belgische dan weer over Stefkova, die ze alleen in de eerste set een spelletje gunde: 6-1 en 6-0. “Ik maakte weinig fouten en stond ook mentaal sterk te spelen”, vertelt Mertens. “Stefkova sloeg vooral harde en vlakke ballen, dus ik moest proberen het ritme te breken. Dat lukte behoorlijk en tegelijk maakte zij veel fouten omdat ze vaak forceerde.”

Vrijdag moet Mertens in de Mexicaanse hitte (gemiddeld 35 graden, nvdr.) de baan op tegen de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA-335). “Ik kan die temperaturen wel aan hoor, ik vind het zelfs leuk wanneer het wat warmer is”, lacht Mertens.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws