Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens vlot naar derde ronde Australian Open

Mertens vlot naar derde ronde Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-26) heeft de derde ronde bereikt op de Australian Open. Ze ging in twee sets voorbij de Roemeense Irini-Camelia Begu (WTA-64).

Mertens had in haar eerste ronde in Melbourne twee felbevochten sets nodig tegen veterane Vera Zvonareva (WTA-91). In de tweede ronde haalde de Limburgse het vlot van de Roemeense Begu.

Mertens ging bij 2-1 in de eerste set door de opslag van Begu en liet de Roemeense niet meer terugkeren. Onze landgenote pakte de eerste set met 6-3.

In de tweede set verzilverde Mertens een breakbal bij 1-1. Op het einde van de set ging ze een derde keer door de opslag van haar opponente. Mertens maakte het met 6-2 af en pakte dus een vlotte zege in 1 uur en 15 minuten.

(lees verder onder de tweet en Facebookpost)

Shuai Zhang (WTA-74) wordt de volgende tegenstander van Mertens. Zhang profiteerde van een opgave van twaalfde reekshoofd Elena Rybakina (WTA-12). Zhang won de eerste set met 6-4 en in de tweede set moest Rybakina opgeven bij een 1-0-achterstand.

(lees verder onder de tweet)

Mertens en Zhang speelden drie keer eerder tegen elkaar. In onderlinge duels staat het 2-1 voor onze landgenote.

In Mertens’ tabelhelft sneuvelde overigens ook zesde reekshoofd Anett Kontaveit (WTA-7) die een potentiële tegenstander van Mertens was in de achtste finale. De Estse speelster ging onderuit tegen de 19-jarige Deense Clara Tauson (WTA-39).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS