Home » Geen categorie » Mertens vlot naar tweede finale op rij

Mertens vlot naar tweede finale op rij

Mertens vlot naar tweede finale op rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-264) staat voor de tweede week op rij in de finale van een ITF-toernooi. Hij bereikte de finale op het toernooi van Wirral in Groot-Brittannië (Futures, $ 15 000) na een knappe zege tegen het tweede reekshoofd.

Mertens, het vierde reekshoofd in Wirral, zette een knappe zegereeks neer op het Britse toernooi. Hij ging zonder setverlies naar de halve finale en moest het daarin opnemen tegen het Nederlandse tweede reekshoofd Boy Westerhof (ATP-234). In hun onderlinge duels stond het 1-1.

In de eerste set vochten Mertens en Westerhof een spannend duel uit. Een tiebreak bracht de beslissing en daarin haalde onze landgenoot het met 10-8. In de tweede set schakelde Mertens een versnelling hoger en maakte hij de wedstrijd snel af met 6-0. Nadat Mertens vorige week de finale bereikte in het Portugese Loulé, staat hij nu in zijn tweede finale op rij. In de finale in Wirral moet de 27-jarige Belg afrekenen met de Kroaat Matija Pecotic (ATP-550). Ze spelen voor de eerste keer in hun carrière tegen elkaar.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws