Home » Geen categorie » Mertens walst naar finale in Daytona Beach

Mertens walst naar finale in Daytona Beach

Mertens walst naar finale in Daytona Beach

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-246) heeft haar mooie zegereeks in Daytona Beach (Florida; $ 25 000) voortgezet. Op dit Amerikaanse toernooi ging ze in sneltempo voorbij haar dubbelpartner Arantxa Rus (WTA-244).

De 19-jarige Mertens is goed begonnen aan 2015. Vorige week bereikte ze de halve finale op het toernooi van Plantation en deze week gaat ze verder op haar elan. In Daytona Beach stootte ze zonder setverlies door naar de halve finale en daarin trof ze haar Nederlandse dubbelpartner Arantxa Rus. Het duel tussen Mertens en Rus leek spannend te worden omdat de twee speelsters heel dicht bij elkaar staan op de WTA-ranking.

Mertens nam echter een vliegende start en veroverde de eerste set met 6-0. Ook in de tweede set had onze landgenote geen medelijden met Rus. De Limburgse liep uit tot 2-0 en brak daarna nog een tweede keer door de opslag van haar Nederlandse opponente. Ze verloor amper twee spelletjes en maakte de match af met 6-0 en 6-2. Mertens mag ook trots zijn op de statistieken van haar halve finale. Ze sloeg vier aces, won in totaal 57 punten en kreeg geen enkel breakpunt tegen.

In de enkelfinale moet Mertens het opnemen tegen de 17-jarige Russische Darya Kasatkina (WTA-350), die de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA-248) uitschakelde. Samen met Rus speelt de Belgische ook de dubbelfinale in Daytona Beach tegen de Amerikaanse derde reekshoofden Jan Abaza (WTA D-170) en Sanaz Marand (WTA D-164).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws