Home » Geen categorie » Mertens wint Belgisch duel om finaleplaats in Frankrijk

Mertens wint Belgisch duel om finaleplaats in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de halve finale van het ITF-toernooi van Lille ($ 25 000, Frankrijk) stonden twee Belgen tegenover elkaar. Yannick Mertens (ATP-201) en Julien Cagnina (ATP-405) streden om een plaatsje in de finale. Voor de derde keer op rij was het Mertens die aan het langste eind trok.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zowel Mertens als Cagnina toonden een sterk staaltje van hun kunnen op de Open du Nord in Lille. Yannick Mertens, het eerste reekshoofd bereikte de halve finale zelfs zonder setverlies. Hij speelde twee thuisspelers en een Duitser naar huis. In zijn kwartfinale schakelde onze 28-jarige landgenoot Fabien Reboul (ATP-763) uit, die ondanks zijn lagere ranking eerder het achtste reekshoofd klopte.

Cagnina kende meer moeilijkheden om zijn ticket voor de halve finale te bemachtigen. Zowel in zijn tweede ronde als in de kwartfinale had hij drie sets nodig om afstand te nemen van zijn tegenstander. Hij dwong het vijfde reekshoofd tot het uiterste en diende, met het zicht op een Belgisch onderonsje de genadeslag toe. Met 4-6 7-5 en 6-3 plaatste hij zich voor de halve finale.

In die halve finale ontmoetten Mertens en Cagnina elkaar voor de derde keer. Beide landgenoten zijn elkaar waard, Cagnina wint de eerste set met 6-4 maar Mertens laat zich niet kisten. De heren slaan even veel aces, Mertens scoort echter meer winners. Hij schrijft met 6-3 dan ook de tweede set op zijn naam. In de derde en laatste set is één breakpunt genoeg, Mertens gaat door de opslag van Cagnina en plaatst zich met nogmaals 6-3 voor de finale. Daarin komt hij uit tegen noorderbuur Antal Van Der Duim (ATP-388).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER