Home » Geen categorie » Mertens wint Belgisch onderonsje in Lille

Mertens wint Belgisch onderonsje in Lille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Titelverdediger Yannick Mertens (ATP-240) heeft geplaatst voor de halve finale van het Futurestoernooi van Lille (Frankrijk, $25 000). In een Belgisch onderonsje haalde hij het in twee sets van Christopher Heyman (ATP-368).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens speelde voor het eerst in zijn carrière tegen de zes jaar jongere Heyman. De ervaren Mertens had aan één break in elke set genoeg om de wedstrijd binnen te halen, Heyman kon daarentegen geen enkel breakpunt versieren. Na 1 uur en 28 minuten stond de 6-4 en 6-4 eindstand op het scoreboard. In de halve finale wacht een duel met de Duitser Oscar Otte (ATP-386) of de Nederlander Botic Van de Zandschup (ATP-372).

In het dubbelspel staat Niels Desein (ATP D-810) in de finale samen met de Fransman David Guez (ATP D-316). In de halve finale was de Belgisch-Franse tandem met 6-3 en 6-4 te sterk voor Yannick Mertens (ATP D-406) en Maxime Authom (ATP D-287 ). In de strijd om de dubbeltitel volgt een duel met Samuel Bensoussan (ATP D-755) en Yanais Laurent (ATP D-812) uit Frankrijk.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS