Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens wint derde grandslamtitel na thriller

Mertens wint derde grandslamtitel na thriller

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-8) heeft samen met Su-Wei Hsieh (WTA D-5) Wimbledon gewonnen. In een spannende finale haalden ze het in een lange driesetter van Veronika Kudermetova (WTA D-24) en Elena Vesnina (WTA D-139).

Mertens en Hsieh begonnen de finale van Wimbledon als favorieten tegen het Russische duo Kudermetova en Vesnina die geen reekshoofd waren. In de eerste set was het Russische team echter duidelijk het sterkste en pakte de set met 6-3.

In de tweede set moesten Mertens en Hsieh nog steeds achtervolgen. Vooral Hsieh was kwetsbaar op haar opslag en Kudermetova en Vesnina konden serveren voor de match. Het Russische duo kreeg twee matchballen maar Mertens en Hsieh keerden terug en pakten de set met 7-5.

De beslissende set werd een ware thriller. De twee duo’s vochten een spannende strijd met enkele spectaculaire punten uit. Mertens en Hsieh namen uiteindelijk afstand en maakten de partij met 9-7 af na een partij van 2 uur en 30 minuten. Bekijk hieronder het matchpunt en de viering erna.

(lees verder onder de tweet)

Voor Mertens is het haar derde grandslamtitel in het dubbelspel. Ze won met haar vroegere dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA D-6) eerder dit jaar de Australian Open én de US Open in 2019. Volgende week klimt de Limburgse speelster ook terug naar de nummer één op de dubbelranking.

(lees verder onder de tweets)

Ondertussen kreeg Hsieh ook al felicitaties van haar vroegere dubbelpartner Barbora Strycova (WTA D-7).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS