Home » WTA » Mertens wint in 3 sets van Kasatkina en gaat door naar de derde ronde in Miami

Mertens wint in 3 sets van Kasatkina en gaat door naar de derde ronde in Miami

Mertens wint in 3 sets van Kasatkina en gaat door naar de derde ronde in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-39) is goed op dreef op het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, WTA 1000). Na haar vlotte overwinning in de eerste ronde tegen Alycia Parks, maakte ze nu in drie sets komaf met Daria Kasatkina (WTA-8). Het werd 4-6, 6-2 en 6-2. De wedstrijd duurde 2 uur en 6 minuten.

In de eerste set liep onze landgenote meteen 3-0 uit, maar dan kwam de Russin op dreef. Ze won 4 games op een rij. Uiteindelijk werd het 4-6. De tweede en derde set kenden echter een heel ander verloop. Mertens’ agressieve spel, gecombineerd met een solide verdediging, loonde. Het werd twee keer 6-2. Ze maakte de partij in schoonheid af met een ace. Het is de eerste top-10 overwinning voor de Hamont-Achelse dit seizoen.

Mertens’ tegenstandster voor de derde ronde is nog niet bekend. Dat wordt ofwel de Kroatische Petra Martic (WTA-41) ofwel de Chinese Xiyu Wang (WTA-58). Maryna Zanevska (WTA-78) verloor in de eerste ronde van Gracheva (WTA-54).

Samen met de Australische Storm Hunter (WTA D-13) treedt Mertens (WTA D-10) ook nog aan in het dubbelspel. Bij winst in de eerste ronde wacht een mogelijk Belgisch onderonsje tegen Kirsten Flipkens (WTA D-38), die een paar vormt met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA D-180).

Tot slot komt ook Kimberley Zimmermann (WTA D-37) nog in actie in het dubbelspel. Zij is een tandem met de Hongaarse Anna Bondar (WTA D-45).

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws