Home » Geen categorie » Mertens wint thriller in Bangkok en ontmoet nu Coppejans

Mertens wint thriller in Bangkok en ontmoet nu Coppejans

Mertens wint thriller in Bangkok en ontmoet nu Coppejans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-200) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op de Bangkok Open in Thailand (Challenger, $ 50 000, hardcourt). Hij knokte zich in een driesetter naar de zege tegen de Oostenrijker Michael Linzer (ATP-270) en komt nu Kimmer Coppejans (ATP-130) tegen.

Op het Challengertoernooi van Bangkok speelde Mertens voor de eerste keer in zijn loopbaan tegen de 26-jarige Linzer. Ze waren aan elkaar gewaagd en maakten er een spannende strijd van. In de eerste set konden Mertens en Linzer allebei één breakpunt verzilveren en moest een tiebreak de set beslechten. Daarin was de Oostenrijker duidelijk de sterkste met 7-2.

In de tweede set kende Linzer veel problemen met zijn opslag met een eerste opslagpercentage van amper 35 procent en drie dubbele fouten. Mertens ging door de opslag van zijn tegenstander en kwam langszij met 6-3.

De partij kende een spannend slot in de derde set. De twee spelers moesten allebei één keer hun opslag inleveren en een tiebreak bracht de beslissing. Daarin was Mertens nipt de sterkste met 7-5 en pakte zo de zege na een thriller van 2 uur en 38 minuten. In de tweede ronde neemt Mertens het in een Belgisch duel op tegen Coppejans die 2016 startte met een vlotte zege.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws