Home » Geen categorie » Mertens wint vlot in enkelspel en dubbelspel in Zuid-Korea

Mertens wint vlot in enkelspel en dubbelspel in Zuid-Korea

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-163) is goed op dreef op het ITF-toernooi van Changwon ($ 25 000) in Zuid-Korea. In het enkelspel stootte ze door naar de laatste acht, terwijl ze in het dubbelspel al de halve finale bereikte.

Mertens moest in Zuid-Korea maarliefst drie partijen op één dag afwerken en dit deed ze vlekkeloos. In het enkelspel loste ze de verwachtingen als topreekshoofden helemaal in. De Limburgse ging in de tweede ronde met 6-2,6-2 voorbij de Thaise Kamonwan Buayap (WTA-360). In de kwartfinale staat ze opnieuw tegenover een Thaise opponente, met de onuitspreekbare naam Nicha Lertipaksinchai (WTA-427).

Mertens (WTA D-84) is ook topreekshoofd in het dubbelspel aan de zijde van de Chinese Jia-Jing Lu (WTA D-224). Het Belgisch-Chinese duo moest eerst nog hun eerste ronde afwerken en versloegen daarin in drie sets succesvol Kamonwan Buayap (WTA D-461) en Sung-Hee Han (WTA D-479). Daarna gingen Mertens en Lu verder op hun elan en klopten ze Ching-Wen Hsu (WTA D-200) en Jing-Jing Lu (WTA D-278) met 6-3 en 6-1. In de halve finale moeten ze spelen tegen een Japans-Zuid-Koreaans duo.

Zware maar goede dag vandaag. Goede enkel gespeeld vanmiddag, morgen kwartfinale. Dubbel moeten afwerken van gisteren…

Geplaatst door Elise Mertens op donderdag 7 april 2016

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS