Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens wint wisselvallige partij en gaat naar derde ronde op Roland Garros

Mertens wint wisselvallige partij en gaat naar derde ronde op Roland Garros

Mertens wint wisselvallige partij en gaat naar derde ronde op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Belgische speelde niet haar beste tennis maar haalde de zege binnen in straight sets

Mertens nam het in de tweede ronde op tegen de Britse Heather Watson (WTA-86). Het was kwalitatief geen hoogstaande wedstrijd van beide speelsters. De foutenlast lag aan de hoge kant en er werd heel defensief getennist. De openingsset was er één met maar liefst acht breaks op negen spelletjes. De Limburgse behield één keer haar service en won dan ook de eerste manche.

In de tweede set werd er iets beter gespeeld, maar opnieuw vlogen de breaks heen en weer. Bij een 5-4 stand in het voordeel van de Belgische moest Watson serveren om in de wedstrijd te blijven. Mertens benutte meteen het eerste wedstrijdpunt dat ze kreeg. Het werd 6-3 en 6-4 na net geen anderhalf uur wedstrijd.

Zelfkritische Mertens

Het niveau van Mertens zal moeten stijgen, wil ze verder raken in Parijs. Ze sloeg maar liefst 22 onnodige fouten ten opzichte van elf winners. De Britse deed met 37 ongedwongen fouten tegen twintig winners nog slechter. In de derde ronde wacht ze op de winnares van het duel tussen Daria Gavrilova (WTA-25) en Bernarda Pera (WTA-73).

Achteraf klonk de Belgische kritisch over zichzelf.

“Ik speelde niet mijn beste wedstrijd gespeeld vandaag, maar ja, die moet je ook winnen. Ik was niet tevreden over mijn service en had haar meer moeten laten lopen. Ik ben echter blij dat ik heb kunnen winnen om net als vorig jaar de 3e ronde te bereiken”, klonk het bij Mertens na de wedstrijd.

koen

koen

Meer nieuws