Home » WTA » Mertens worstelt zich voorbij Rybarikova in Cincinnati

Mertens worstelt zich voorbij Rybarikova in Cincinnati

Mertens worstelt zich voorbij Rybarikova in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-14) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 2 874 299). Ze haalde de zege binnen in twee sets. 

Mertens nam het in de eerste ronde op tegen Magdalena Rybarikova (WTA-29) en kreeg daarmee geen cadeau. De eerste manche werd gekenmerkt door het hoge aantal breaks. Er konden maar liefst vijf breaks worden genoteerd waarbij Mertens één keer meer door de opslag van haar tegenstandster kon gaan. Dat leverde haar dan ook setwinst op.

In de tweede manche zakte het opslagniveau van beide dames nog sterker. Geen van beide speelsters kon meer dan de helft van hun eerste opslagen binnen de lijnen houden. Mertens pakte de tweede opslag van Rybarikova stevig aan en dat gaf haar een ferme optie op de overwinning. Na anderhalf uur wedstrijd kon Mertens dan ook de zege vieren met 6-4 en 6-2.

De Limburgse neemt het in de volgende ronde op tegen Rebecca Peterson (WTA-72). De 23-jarige Zweedse komt uit de kwalificaties. Het wordt de derde ontmoeting tussen beide speelsters. Het staat 1-1 waarbij Mertens de laatste ontmoeting won in 2013 in het juniorencircuit.

koen

koen

Meer nieuws