Home » WTA » Mertens zet Pliskova opzij en bereikt finale in Praag

Mertens zet Pliskova opzij en bereikt finale in Praag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-23) heeft zich geplaatst voor de finale op het WTA-toernooi in de Tsjechische hoofdstad Praag (International). De Limburgse versloeg Kristyna Pliskova (WTA-69) in twee spannende sets.

Mertens en Pliskova keken elkaar vanmiddag voor de derde keer in de ogen. Onze landgenote had ook de vorige twee ontmoetingen al naar zich toe getrokken en startte ook op het gravel in Praag sterk. Ze brak al snel door de opslag van de Tsjechische, maar moest de rebreak toestaan. Bij 5-5 stelde Mertens, derde reekshoofd in Praag, orde op zaken. Ze brak haar tegenstandster en benutte haar derde setpunt: 7-5.

Ook in set twee hielden beide speelsters elkaar in evenwicht. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin nam de Tsjechische een minibreak voorsprong, maar Mertens toonde zich mentaal sterk en won de laatste vier punten en haalde de tiebreak binnen met 7-4.

In de finale neemt de 24-jarige Mertens het sowieso op tegen een Roemeense. Ofwel wordt het topreekshoofd Simona Halep (WTA-2) ofwel Irina-Camelia Begu (WTA-82). Zij vechten later vandaag voor het tweede finaleticket.

Mertens kan dus morgen haar zesde WTA-toernooi op haar naam schrijven. De Limburgse won eerder al in Hobart (2017, 2018), Lugano (2018), Rabat (2018) en Doha (2019), na finalewinst tegen Halep.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS