Home » WTA » Mertens zorgt voor primeur in Charleston

Mertens zorgt voor primeur in Charleston

Mertens zorgt voor primeur in Charleston

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-30) heeft voor het eerst in haar carrière een wedstrijd gewonnen in Charleston (Verenigde Staten, WTA 500). De Franse Varvara Gracheva (WTA-100) moest eraan geloven met 6-4, 3-6 en 6-2. De wedstrijd duurde 2 uur en 29 minuten.

Eerste zege in Charleston

Mertens, het elfde reekshoofd, was op zoek naar haar eerste zege in Charleston. In 2021 verloor ze van Alizé Cornet (WTA-97), en twee jaar eerder geraakte ze niet voorbij Kaia Kanepi (WTA-226).

De 28-jarige Belgische begon goed aan de partij, die een dag uitgesteld was door de regen. Na 47 minuten stond de 6-4 op het bord.

In de tweede set kwam Mertens 2-0 voor, maar Gracheva kwam zowaar 2-3 voor. Een felbevochten zesde spel ging naar Mertens, maar daarna stapelden de fouten zich op. Zo won de Franse na nog eens 53 minuten spelen de set met 3-6. Mertens sloeg in set twee slechts 41% van haar eerste opslagen binnen.

(lees verder onder de post op X)

Oekraïense Svitolina wacht

Het was belangrijk om de derde set goed te starten, en dat deed Mertens. Ze won haar opslagspel en kwam meteen 1-0 voor. Ze ging door op haar elan en kwam 4-1 voor. Die voorsprong hield ze vast, en zo was de 6-2 een feit.

In de volgende ronde wacht zevende reekshoofd Elina Svitolina (WTA-17). In de onderlinge duels leidt de Oekraïense met 4-2, die hun laatste duel won in de tweede ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) vorig jaar in drie sets.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws