Home » Geen categorie » Mertens zorgt voor primeur na winst in Hobart

Mertens zorgt voor primeur na winst in Hobart

Mertens zorgt voor primeur na winst in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Haar eerste WTA-finale en meteen de eerste keer raak voor Elise Mertens (WTA-127). En op wat voor een manier: Mertens verloor deze week geen set in Hobart (Australië).

In de finale van de Hobart International moest de Belgische het opnemen tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-40). Beide dames speelden nog nooit eerder tegen elkaar. In de eerste set startte de Roemeense sterk door meteen door de opslag gaan van Mertens. De Hamontse zetten deze valse start meteen recht door de volgende twaalf van de veertien games op haar naam de schrijven. Mertens won de finale met 6-3 en 6-1 na iets meer dan een uur spelen. (lees verder onder de video)

In de voetsporen van Clijsters

Mertens, die uit de kwalificaties kwam, verklaarde na de wedstrijd: “Ik groeide op kijkend naar TV en zei “Ik wil net als Kim Clijsters zijn”. Nu kan ik haar vertellen dat ik de titel heb gewonnen!”. De Belgische traint op de Kim Clijsters Academy. Mertens is de derde Belgische die het Hobart International wint na Dominique Monami (1997, ook zonder setverlies) en haar grote voorbeeld Kim Clijsters (2000).

Door haar winst breekt Mertens voor het eerst door in de top-100 van de WTA-ranking. Ze zal waarschijnlijk rond plaats 83 uitkomen, meteen goed voor 44 plaatsen winst.

koen

koen

Meer nieuws