Home » Geen categorie » Mertens zwoegend voorbij Errani in Istanboel

Mertens zwoegend voorbij Errani in Istanboel

Mertens zwoegend voorbij Errani in Istanboel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 250 000) heeft Elise Mertens (WTA-65) zich kunnen plaatsen voor de kwartfinale. Ze moest het onderste uit de kan halen tegen de ervaren Sara Errani (WTA-110). 

Mertens speelde voor het eerst tegen de Italiaans Errani die enkele jaren geleden nog in de top vijf van de wereld stond. De 29-jarige Italiaanse is hoe dan ook een te duchten tegenstander op gravel. In een felbevochten openingsset vielen er langs beide kanten van het net heel wat breaks te noteren. De set draaide uit op een tiebreak die de Belgische relatief eenvoudig kon binnenhalen: 7-6(3).

In de tweede manche was het de Italiaanse die de lakens uitdeelde. Dankzij een goede eerste opslag kon Errani de punten goed opbouwen en zo de set winnen met 3-6. In de beslissende set vond Mertens een antwoord op de eerste opslag van de Italiaanse. Dankzij een beheerst spel kon Mertens de beslissende kloof slaan. Ze maakte de wedstrijd uit met een mooie backhand langs de lijn. De setstanden waren 7-6(3), 3-6 en 6-3 na 2u45 wedstrijd.

De volgende tegenstander wordt de winnares van het duel tussen Timea Babos (WTA-30, het tweede reekshoofd, of de Turkse Çağla Büyükakçay (WTA-181) die eerder Maryna Zanevska (WTA-116) naar huis speelde. Later vandaag komt Mertens (WTA D-79) nog aan de bak in het dubbelspel. Aan de zijde van Nicole Melichar (WTA D-72) speelt ze tegen Dayana Yastremska (WTA D-330) en Ayla Aksu (WTA D-403).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws