Elise Mertens (WTA-23) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de derde ronde van het WTA-toernooi van Peking (China, WTA Premier). Ze moest in twee sets het hoofd buigen voor vijfde reekshoofd Bianca Andreescu (WTA-6).

Mertens stond op Flushing Meadows in de kwartfinale tegenover Andreescu, toen won de latere US Open-winnares het duel in drie sets. In de eerste set in Peking hadden beide speelsters het moeilijk om hun eerste opslagspelletjes te winnen. De Canadese plaatste de beslissende break en pakte de eerste set met 3-6.

In een spannende tweede set liep Mertens 0-3 uit, Andreescu knokte zich echter terug in de partij. Bij 4-5 kreeg Mertens een setpunt op de opslag van de Canadese, maar die kwam opnieuw langszij. Wat later ging Andreescu nogmaals door de opslag van Mertens, al slaagde ze er niet in om de partij uit te serveren. In de tiebreak trok de Canadese alsnog met 6-7 (5) aan het langste eind.

Het toernooi van Peking zit er helemaal op voor Mertens. Eerder verloor ze in het dubbelspel aan de zijde van Aryna Sabalenka (WTA D-5). Het Amerikaanse paar Sofia Kenin (WTA D-114) en Bethanie Mattek-Sands (WTA D-57) was met 6-3 en 7-6 (5) te sterk in de tweede ronde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.