Home » Geen categorie » Mestach door, Bonaventure en Lemmens naar huis

Mestach door, Bonaventure en Lemmens naar huis

Mestach door, Bonaventure en Lemmens naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de 6e Open GDF Suez de Bourgogne in Dijon, Frankrijk ($ 15 000) heeft An-Sophie Mestach (foto) zich geplaatst voor de kwartfinales. Ysaline Bonaventure en Elke Lemmens werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Elke Lemmens (WTA-1 157) werd dinsdag pas uit de kwalificaties opgevist als lucky loser en kwam dus woensdag pas in actie in de eerste ronde. Daarin moest ze het opnemen tegen de Fraçaise Manon Arcangioli (WTA-468). Het rankingsverschil was dus duidelijk en dat was jammer genoeg ook zo op de baan. Elke Lemmens maakte nooit kans en Arcangioli had geen medelijden: 1-6 en 1-6.

Ook Ysaline Bonaventure (WTA-378) moest woensdag pas haar eerste ronde spelen. Tegen het zesde reekshoofd, de Bulgaarse Elitsa Kostova (WTA-261), begon Bonaventure als underdog. Ze ging goed mee in de partij, maar wanneer er om de knikkers gespeeld werd, was het telkens Kostova die bovenop uitkwam: 3-6 en 3-6.

Tenslotte kwam ook An-Sophie Mestach (WTA-326) woensdag nog in actie. Zij stond echter al een ronde verder en keek in de tweede ronde recht in de ogen van lucky loser Chloe Paquet (WTA-646). Na 6-0 leek de match makkelijk naar Mestach te gaan, maar in de tweede set gaf Paquet meer tegengas. Mestach liet zich verrassen en zag de tweede set haar ontglippen: 4-6. In de derde set herstelde de Belgische echter het machtsverschil terug. Ze gunde Paquet nog twee games, en daar moest ze het mee stellen: 2-6. Voor een halve finaleplaats moet An-Sophie Mestach voorbij Alberta Brianti (WTA-228). Mestach en Brianti speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws