Home » Geen categorie » Mestach en Bonaventure naar kwartfinale in Clermont-Ferrand

Mestach en Bonaventure naar kwartfinale in Clermont-Ferrand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Clermont-Ferrand ($25000)hebben An-Sophie Mestach en Ysaline Bonaventure zich geplaatst voor de kwartfinale. Mestach versloeg het zesde reekshoofd, terwijl Bonaventure in twee korte sets haar match won.

De 20-jarige Mestach (WTA-154) ging woensdag in sneltempo met twee keer 6-2 naar de tweede ronde. Donderdag moest ze het in haar match opnemen tegen het zesde reekshoofd, de 20-jarige Tunesische Ons Jabeur (WTA-162). De twee leeftijdsgenotes waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Jabeur won de eerste set na een spannende tiebreak met 7-6 (8-6). In de tweede set trok Mestach het laken naar zich toe met 6-3. In de derde set maakte onze landgenote de match af met opnieuw 6-3. Mestachs tegenstander in de kwartfinale is de Russische Margarita Gasparyan (WTA-229). Gasparyan is ook een leeftijdsgenote van Mestach en normaal gezien een haalbare kaart voor haar.

Bonaventure plaatste zich ook voor de kwartfinale in het Franse Clermont-Ferrand. Ze kende weinig problemen met de de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-222). De 20-jarige Waalse won in sneltempo met 6-4 en 6-1. In de kwartfinale moet ze spelen tegen het achtste reekshoofd, de 29-jarige Tsjechische Lucie Hradecka (WTA-155).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS