Home » Geen categorie » Mestach en Bonaventure naar kwartfinale in Clermont-Ferrand

Mestach en Bonaventure naar kwartfinale in Clermont-Ferrand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Clermont-Ferrand ($25000)hebben An-Sophie Mestach en Ysaline Bonaventure zich geplaatst voor de kwartfinale. Mestach versloeg het zesde reekshoofd, terwijl Bonaventure in twee korte sets haar match won.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 20-jarige Mestach (WTA-154) ging woensdag in sneltempo met twee keer 6-2 naar de tweede ronde. Donderdag moest ze het in haar match opnemen tegen het zesde reekshoofd, de 20-jarige Tunesische Ons Jabeur (WTA-162). De twee leeftijdsgenotes waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Jabeur won de eerste set na een spannende tiebreak met 7-6 (8-6). In de tweede set trok Mestach het laken naar zich toe met 6-3. In de derde set maakte onze landgenote de match af met opnieuw 6-3. Mestachs tegenstander in de kwartfinale is de Russische Margarita Gasparyan (WTA-229). Gasparyan is ook een leeftijdsgenote van Mestach en normaal gezien een haalbare kaart voor haar.

Bonaventure plaatste zich ook voor de kwartfinale in het Franse Clermont-Ferrand. Ze kende weinig problemen met de de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-222). De 20-jarige Waalse won in sneltempo met 6-4 en 6-1. In de kwartfinale moet ze spelen tegen het achtste reekshoofd, de 29-jarige Tsjechische Lucie Hradecka (WTA-155).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS