Home » Geen categorie » Mestach en Mertens winnen dubbelfinale in Auckland

Mestach en Mertens winnen dubbelfinale in Auckland

Mestach en Mertens winnen dubbelfinale in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA D-91) en Elise Mertens (WTA D-117) hebben het dubbeltoernooi van Auckland in Nieuw-Zeeland ($226,750) op hun naam geschreven.

De Belgische vrouwen Mestach en Mertens hebben hun start in 2016 niet gemist in het dubbelspel. In de finale namen zij het op tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA D-28) en de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA D-113). De eerste set verloren de Belgen met 6-2, maar onze landgenoten brachten de stand terug in evenwicht door de tweede set te winnen met 6-3. In de supertiebreak trokken Mestach en Mertens aan het langste eind met 10-5.

De 21-jarige Mestach verloor op het toernooi van Auckland in de eerste kwalificatieronde van het enkelspel tegen de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-129) met 6-0 en 7-5. Mertens won haar eerste kwalificatiewedstrijd tegen de Amerikaanse Katarina Stewart (WTA-171) met 6-2 en 6-1, maar verloor in de tweede ronde tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-80) met 6-4 en 6-2.

Volgende week spelen de dames kwalificaties op de Australian Open en hopen ze op een plaats in de hoofdtabel van de eerste Grand Slam van het jaar.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws