Home » Geen categorie » Mestach en Minnen naar tweede ronde in Sacramento, Van Uytvanck verrassend uitgeschakeld

Mestach en Minnen naar tweede ronde in Sacramento, Van Uytvanck verrassend uitgeschakeld

Mestach en Minnen naar tweede ronde in Sacramento, Van Uytvanck verrassend uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-189) en Greet Minnen (WTA-343) hebben de tweede ronde bereikt op het ITF-toernooi in Sacramento (Verenigde Staten, $ 50 000, hardcourt). Topreekshoofd Alison Van Uytvanck werd verrassend uitgeschakeld.

Derde reekshoofd Mestach (foto) haalde het in de eerste ronde van Sacramento van de Italiaanse Cristiana Ferrando (WTA-358). Ze triomfeerde met 7-6 en 6-3. In de tweede ronde wacht nu een duel met de Japanse Riko Sawayanagi (WTA-247).

Greet Minnen - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)
Greet Minnen – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

De amper 18-jarige Minnen plaatste zich ook voor de tweede ronde in Sacramento. De jonge belofte won van haar Britse leeftijdsgenote Freya Christie (WTA-320). Minnen knokte zich naar de zege met 6-3, 1-6 en 6-1. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de 17-jarige Russische Sofia Kenin (WTA-332) die het vijfde reekshoofd uitschakelde.

Alison Van Uytvanck - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Alison Van Uytvanck – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Topreekshoofd Van Uytvanck (WTA-116) pakte vorige week nog de enkel- en dubbeltitel in Stockton maar kan deze week de prestatie van vorige week niet herhalen. Van Uytvanck startte door haar topreekshoofdstatus als topfavoriete in Sacramento maar moest in de eerste ronde de duimen leggen tegen de Franse Caroline Romeo (WTA-434). Ze verloor met 6-3, 4-6 en 3-6. Eerder kon Mestach (WTA D-76) zich al plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel, terwijl Van Uytvanck (WTA D-223) en Minnen (WTA D-469) samen werden uitgedubbeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws