Home » Geen categorie » Mestach heeft langverwachte overwinning beet in Japan

Mestach heeft langverwachte overwinning beet in Japan

Mestach heeft langverwachte overwinning beet in Japan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-177) heeft haar vertrouwen teruggevonden en won de eerste ronde in het ITF-toernooi van Kurume ($ 50 000), Japan. Ze won in twee sets tegen de Japanse Yuuki Tanaka (WTA-392).

Na haar verloren finale in januari op het toernooi van Andrezieux-Boutheon, kon Mestach tot vandaag geen enkelwedstrijd meer winnen, daarom trok de 22-jarige Mestach vorige week voor een aantal toernooien naar Japan om daar vertrouwen op te doen op haar favoriete ondergrond, gras. Na tweemaal verlies in de eerste ronde van de toernooien in Gifu en Fukuoka, was het vandaag wel raak. De als eerste geplaatste Belgische won in de eerste ronde van de linkshandige Japanse Tanaka in twee sets. Op 2-2 in de eerste set brak onze landgenoot door de opslag van de Japanse en liep verder uit tot een 5-3 voorsprong. Uiteindelijk won ze die eerste set met 6-4. “Ik was wat stressy in de eerste set, maar kon toch mijn spel blijven domineren”, zei een gelukkige Mestach. “In de tweede set speelde ik beter tot 5-2 en dan liepen twee games wat minder, maar kon ik het toch winnend afsluiten met 6-4”, ging Mestach verder. “Morgen ga ik proberen om met minder spanning te spelen”, vertelde ze nog. In de tweede ronde speelt onze landgenote terug tegen een Japanse, Miki Miyamura (WTA-517).

In het dubbelspel verloor Mestach aan de zijde van haar Australische partner Storm Sanders (WTA-288) tegen het Chinese-Hongaarse duo Shilin Xu (WTA-257) en Dalma Galfi (WTA-330) in twee sets. De setstanden waren 6-4 en 6-4.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws