Home » Geen categorie » Mestach klopt eerste reekshoofd in Frankrijk

Mestach klopt eerste reekshoofd in Frankrijk

Mestach klopt eerste reekshoofd in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-163) speelt deze week op het 50 000 dollar toernooi van Andrezieux-Boutheon in Frankrijk. Ze won vandaag in de eerste ronde van de als eerste geplaatste Andreea Mitu (WTA-96) uit Roemenië.

Na het avontuur down-under kwam Mestach terug met een dubbel gevoel. Ze won eerst het dubbeltoernooi van Auckland, maar plaatste zich jammer genoeg niet voor de hoofdtabel van de Australian Open. Daarom trok ze deze week naar Frankrijk om er te spelen op de Engie Open Metropole 42. In de eerste ronde kreeg ze met de Roemeense Mitu direct een zware klant voorgeschoteld.

In de eerste set domineerde onze landgenoot direct de wedstrijd en won deze met 6-2. “Was echt een goede set en ik speelde degelijk tot een 5-1 voorsprong”, reageerde Mestach. Op 5-1 kreeg de Belgische twee wedstrijdpunten en op 5-3 nog een derde, maar kon het niet afmaken. “Mitu begon alles of niets te spelen en dat lukte, dus was het nog even spannend”, zei Mestach. Het vierde wedstrijdpunt, op 5-4 was wel het goede en Mestach won met 6-2 en 6-4. Een mooie prestatie, waarmee ze zeker het nodige vertrouwen opbouwt. In de tweede ronde speelt Mestach tegen de Russische Polina Leykina (WTA-209).

In het dubbelspel speelt Mestach aan de zijde van Elise Mertens (WTA-164). Zij wonnen eerder samen het toernooi van Auckland. In Frankrijk staan ze als eerste reekshoofd op de tabel en wonnen ze hun eerste wedstrijd tegen Leykina en de Spaanse Georgina Garcia-Perez (WTA-302) met 6-4 en 6-4. In de tweede ronde spelen ze tegen het Kroatische duo Petra Martic (WTA-148) en Ana Vrjlic (WTA-251).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws