Home » Geen categorie » Mestach klopt Mertens in Belgisch duel

Mestach klopt Mertens in Belgisch duel

Mestach klopt Mertens in Belgisch duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Tampico in Mexico ($ 50 000) heeft An-Sophie Mestach (WTA-139) zich geplaatst voor de tweede ronde. In een Belgisch duel was ze te sterk voor Elise Mertens (WTA-249).

In de eerste ronde in het Mexicaanse Tampico kwamen twee Belgische speelsters tegen elkaar uit. De 20-jarige Mestach, derde reekshoofd in Tampico, moest het opnemen tegen de twee jaar jongere Mertens. Mestach maakte haar favorietenrol in twee sets waar tegen de 18-jarige Mertens. Ze pakte de eerste set met 6-3 en maakte de match daarna met 6-4 af in de tweede set.

Mestach moet in de tweede ronde spelen tegen de Amerikaanse Asia Muhammad (WTA-252). In het dubbelspel wonnen Mestach en Mertens ook allebei hun wedstrijd in de eerste ronde. Mestach versloeg samen met de Braziliaanse Laura Pigossi een Tsjechisch-Slowaaks duo. Mertens won verrassend samen met de Nederlandse Arantxa Rus van de derde reekshoofden in het dubbel. Mertens en de 23-jarige Rus bereikten vorige week nog de finale in het dubbelspel in Monterrey en gaan nu dus verder op hun elan.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws