Home » Geen categorie » Mestach klopt Mertens in Belgisch duel

Mestach klopt Mertens in Belgisch duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Tampico in Mexico ($ 50 000) heeft An-Sophie Mestach (WTA-139) zich geplaatst voor de tweede ronde. In een Belgisch duel was ze te sterk voor Elise Mertens (WTA-249).

In de eerste ronde in het Mexicaanse Tampico kwamen twee Belgische speelsters tegen elkaar uit. De 20-jarige Mestach, derde reekshoofd in Tampico, moest het opnemen tegen de twee jaar jongere Mertens. Mestach maakte haar favorietenrol in twee sets waar tegen de 18-jarige Mertens. Ze pakte de eerste set met 6-3 en maakte de match daarna met 6-4 af in de tweede set.

Mestach moet in de tweede ronde spelen tegen de Amerikaanse Asia Muhammad (WTA-252). In het dubbelspel wonnen Mestach en Mertens ook allebei hun wedstrijd in de eerste ronde. Mestach versloeg samen met de Braziliaanse Laura Pigossi een Tsjechisch-Slowaaks duo. Mertens won verrassend samen met de Nederlandse Arantxa Rus van de derde reekshoofden in het dubbel. Mertens en de 23-jarige Rus bereikten vorige week nog de finale in het dubbelspel in Monterrey en gaan nu dus verder op hun elan.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS