Home » Geen categorie » Mestach laat slechts één game liggen

Mestach laat slechts één game liggen

Mestach laat slechts één game liggen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach heeft zich niet al te moe gemaakt om de halve finales van de 6e Open GDF Suez de Bourgogne te bereiken. Een goed spelende Mestach kwam nooit in de problemen tegen de Italiaanse Alberta Brianti.

An-Sophie Mestach (WTA-326) leek voor een moeilijke klip te staan om de halve finale van het ITF-toernooi van Dijon ($ 15 000) te bereiken. Haar tegenstandster, de Italiaanse Alberta Brianti (WTA-228) was in 2011 namelijk nog de 55ste op de wereldranglijst. An-Sophie Mestach wist dus dat ze er vanaf het begin van de partij moest staan.

En dat deed de 19-jarige Belgische. Haar eerste opslagspel haalde ze op love binnen en daarna ging ze meteen mee tot 30-30. Dat game zou ze nog verliezen, maar daar zou het dan ook bij blijven. De 11 volgende games gingen allemaal de kant op van Anso en in totaal verloor Mestach zelfs maar vijf punten op haar eigen opslag. Na iets meer dan vijftig minuten kon de Belgische dan ook juichen: 6-1 en 6-0.

In de halve finale moet An-Sophie Mestach sowieso de baan op tegen een reekshoofd. Ofwel wordt dat het nummer twee, de Zwitserse Amra Sadikovic (WTA-229), ofwel het nummer zeven, de Duitse Kristina Barrois (WTA-276). Tegen Sadikovic speelde Mestach vorig jaar nog. Toen verloor de Belgische in drie sets. Voor Mestach en Barrois zou het het eerste onderlinge duel worden.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws