Home » Grand Slam » Australian Open » Mestach, Mertens en Bonaventure kennen loting in kwalificaties Australian Open

Mestach, Mertens en Bonaventure kennen loting in kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

An-Sophie Mestach (WTA-158), Elise Mertens (WTA-162) en Ysaline Bonaventure (WTA-164) proberen vanaf donderdag via de kwalificaties door te stoten naar de hoofdtabel op de Australian Open. De drie speelsters weten nu tegen wie ze moeten aantreden in de eerste kwalificatieronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Yanina Wickmayer (WTA-41), Alison Van Uytvanck (WTA-44) en Kirsten Flipkens (WTA-85) staan rechtstreeks op de hoofdtabel van de Australian Open. Mestach, Mertens en Bonaventure moeten nog drie kwalificatierondes overleven om de hoofdtabel te bereiken.

De 21-jarige Mestach lootte de zwaarste tegenstandster in de eerste kwalificatieronde. Ze moet aan de bak tegen de Italiaanse veterane Francesca Schiavone (WTA-115), het zesde reekshoofd in het kwalificatietoernooi. De 35-jarige Italiaanse zakte ondertussen weg uit de top honderd maar won zes jaar geleden Roland Garros en was ooit het nummer vier van de wereld.

Bonaventure en Mertens treffen in hun eerste kwalificatieronde haalbare kaarten. Bonaventure moet aan de bak tegen de 19-jarige Australische Zoe Hives (WTA-504) die een wildcard kreeg van de organisatie. Mertens speelt tegen de Canadese Heidi El Tabakh (WTA-378) die meer dan tweehonderd plaatsen lager op de WTA-ranking staat.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS