Home » Geen categorie » Mestach met gemak naar tweede ronde in Toyota

Mestach met gemak naar tweede ronde in Toyota

Mestach met gemak naar tweede ronde in Toyota

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach heeft zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van Toyota ($ 75 000+H). In de eerste ronde had ze enkel in de eerste set even wat moeilijkheden met haar tegenstandster.

Ook voor An-Sophie Mestach (WTA-123) komt het einde van het seizoen in zicht. Maar met het oog op de Australian Open wil ze toch nog wat puntjes sprokkelen om zo een betere loting af te kunnen dwingen in de kwalificaties. Daarom zakte ze deze week af naar Japan, waar ze als vierde reekshoofd aantreedt op het ITF-toernooi van Toyota.

Tegen de Chinese Xinyun Han (WTA-272) startte de Belgische alvast uitstekend aan het toernooi. Na een gelijkopgaande eerste set, was het uiteindelijk Mestach die met een break een definitieve kloof kon slaan: 6-4. Die setwinst gaf An-Sophie Mestach een vertrouwensboost, en in de tweede set drukte ze het gaspedaal extra diep in. Han kon geen oplossing meer verzinnen en moest het spel volledig ondergaan. Een 6-0 was dan ook het gevolg.

In de tweede ronde neemt Mestach het op tegen een kwalificatiespeelster. Of het de Japanse Akiko Omae (WTA-680) of de Amerikaanse Tori Kinard (WTA-366) wordt, moeten zij onderling nog uitvechten.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws