Home » Geen categorie » Mestach naar finale in Toyota en op weg naar top 100

Mestach naar finale in Toyota en op weg naar top 100

Mestach naar finale in Toyota en op weg naar top 100

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach wil 2014 duidelijk afsluiten met een knal. Op het ITF-toernooi in Toyota, Japan ($ 75 000+H), heeft ze zich geplaatst voor de finale.

Mestach (WTA-123) is op dreef in Japan. Met stevig tennis rolde ze al de ene na de andere tegenstandster op. In de halve finale stond echter geen makkelijke opdracht op het programma. Met veterane Kimiko Date-Krumm (WTA-101) kreeg ze namelijk het tweede reekshoofd, en tevens voor de derde keer op rij een thuisspeelster, voorgeschoteld. Mestach en Date-Krumm speelden eerder dit jaar al tegen elkaar, en toen won de Belgische nadat de 44-jarige Japanse in de tweede set van frustratie de handdoek in de ring gooide.

Ook deze keer was het An-Sophie Mestach die het beste startte. Met opnieuw stevig en gevarieerd tennis bracht ze Date-Krumm aan het wankelen. De Japanse had geen antwoord klaar, en moest toekijken hoe Mestach al snel de eerste set met 6-2 op zak stak. Ook in de tweede set stond er geen maat op An-So. Nadat ze alweer een break had gepakt en op een 3-1-voorsprong was beland, herhaalde het scenario van eerder dit jaar zich. Date-Krumm gaf opnieuw op en zo plaatst Mestach zich dus voor de finale.

In die finale wacht er alweer een Japanse voor An-Sophie Mestach. Shuko Aoyama (WTA-230) is een dubbelspecialiste (WTA D-51), maar pikt ook af en toe een enkeltoernooi mee. Mestach en Aoyama zullen elkaar voor de tweede keer het vuur aan de schenen leggen. Eind april deden ze dat al een keer en toen kegelde Mestach de Japanse met droge 6-0 6-1-cijfers naar huis.

Deze finaleplaats levert Mestach in elk geval al 15 plaatsen winst op op de nieuwe WTA-rankings die maandag zullen uitkomen. Dat betekent meteen ook goed nieuws voor haar kansen om rechtsreeks op de hoofdtabel van de Australian Open terecht te komen. Mocht Mestach zondag het toernooi op haar naam schrijven, dan stijgt ze zelfs nog verder, en komt ze voor het eerst in haar carrière de top 100 binnen. Dat zou ook moeten volstaan om op de Aussie Open de kwalificaties te ontlopen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws