Home » Geen categorie » Mestach naar kwartfinale in Mexico, Mertens uitgeschakeld

Mestach naar kwartfinale in Mexico, Mertens uitgeschakeld

Mestach naar kwartfinale in Mexico, Mertens uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Monterrey ($50 000) in Mexico is An-Sophie Mestach (WTA-147) doorgestoten naar de kwartfinale. Elise Mertens (WTA-256) verloor haar tweede ronde-duel tegen het achtste reekshoofd.

Mestach, derde reekshoofd in Mexico, moest het opnemen tegen de veel lager gerangschikte Braziliaanse Gabriela Ce (WTA-232). Nochtans was het nog een spannend duel. De 20-jarige Mestach haalde het van haar tegenstander in twee tiebreaks (7-6 (7-0) en 7-6 (8-6)).

De 18-jarige Elise Mertens moest in haar tweede ronde spelen tegen de Roemeense Alexandra Cadantu (WTA-195). Mertens is de laatste tijd goed op dreef. Vorige week bereikte ze al de kwartfinale in een ander toernooi in Mexico en in de eerste ronde versloeg ze gemakkelijk een Canadese. Het jonge talent begon ook sterk tegen het achtste reekshoofd. Ze won de eerste set met 6-3 en kwam daarna in de tweede set op een 4-2 voorsprong. Mertens kon het echter niet afmaken en verloor de tweede en derde set met 6-4 en 7-5 van Cadantu. Mertens mist nu een Belgisch duel want de Roemeense Cadantu wordt nu in de kwartfinale de volgende tegenstander van Mestach.

In het dubbelspel won Mertens wel haar match. Ze plaatste zich samen met de Nederlandse Arantxa Rus voor de halve finale. Ze versloegen het Mexicaanse-Spaanse duo Ximena Hermoso en Laura Pous-Tio met twee keer 6-4. In de halve finale wacht voor hen een duel met de eerste reekshoofden, de Amerikaanse Irina Falconi en de Argentijnse Maria Irigoyen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws