Home » Geen categorie » Mestach naar kwartfinales in Amerika

Mestach naar kwartfinales in Amerika

Mestach naar kwartfinales in Amerika

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-105) heeft zich in Albuquerque geplaatst voor de kwartfinales van de 2015 Coleman Vision Tennis Championships (ITF; $ 75 000). In de tweede ronde rekende ze in twee sets af met een kwalificatiespeelster.

Vorige week pakte Mestach nog de dubbeltitel op het WTA-toernooi in Quebec, maar deze week speelt ze op een lager gedoteerd ITF-toernooi in Amerika. In Albuquerque had ze in de eerste ronde geen problemen met de Amerikaanse Samantha Crawford (WTA-178): 6-0 & 6-2. Daardoor mocht ze het in de tweede ronde opnemen tegen een andere Amerikaanse, kwalificatiespeelster Robin Anderson (WTA-404).

Als eerste reekshoofd zou Mestach weinig problemen mogen ondervinden van Anderson, maar die bleek toch een taaie brok te zijn. Ze bleef goed meegaan met Mestach, maar op de cruciale momenten kon An-So toch telkens afstand nemen. Met twee keer 6-4 plaatste de Belgische zich voor de kwartfinales.

Bij de laatste acht neemt ze het op tegen het zevende reekshoofd, de Britse Naomi Broady (WTA-127). In 2013 keken beide speelsters elkaar al eens in de ogen, en toen trok Mestach in een spannende driesetter aan het langste eind.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws