Home » Geen categorie » Mestach naar tweede ronde in Lexington, Minnen bereikt hoofdtabel

Mestach naar tweede ronde in Lexington, Minnen bereikt hoofdtabel

Mestach naar tweede ronde in Lexington, Minnen bereikt hoofdtabel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-211) en Greet Minnen (WTA-341) hebben een knappe prestatie neergezet op het ITF-toernooi van Lexington in de Verenigde Staten ($ 50 000, hardcourt). Mestach ging vlot naar de tweede ronde, terwijl Minnen zich naar de hoofdtabel knokte.

Negende reekshoofd An-Sophie Mestach (WTA-211) speelde in de eerste ronde tegen de Mexicaanse Victoria Rodriguez (WTA-288). Mestach was duidelijk de sterkste en haalde het in 1 uur en 25 minuten met 6-1 en 6-2. Haar tegenstandster in de tweede ronde is nog niet bekend.

Greet Minnen - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)
Greet Minnen – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Mestach krijgt op de hoofdtabel gezelschap van de 18-jarige Minnen. Minnen overleefde eerst al twee kwalificatierondes en knokte zich ook naar de zege in de beslissende kwalificatieronde. De Turnhoutse ging in drie sets voorbij de Britse Katy Dunne (WTA-299), het derde reekshoofd in de kwalificaties. Minnen verloor de eerste set met 6-4 maar keerde knap terug met 6-1 in de tweede set. In de derde set maakte ze het af in een bloedstollende tiebreak. Ze weet haar opponente op de hoofdtabel nog niet.

Later vandaag komen Mestach (WTA D-81) en Minnen ook nog in actie in de eerste ronde van het dubbelspel in Lexington. Mestach speelt samen met de Amerikaanse Maria Sanchez (WTA D-59) tegen het Britse duo Laura Robson (WTA D-358) en Freya Christie (WTA D-323). Minnen (WTA D-465) dubbelt samen met Alison Van Uytvanck (WTA D-219) tegen het Amerikaanse duo Sophie Chang (WTA D-249) en Alexandra Mueller (WTA D-583).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws