Home » Grand Slam » US Open » Mestach niet opgewassen tegen Vinci in New Haven

Mestach niet opgewassen tegen Vinci in New Haven

Mestach niet opgewassen tegen Vinci in New Haven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Conneticut Open (Premier, $ 689 063) is An-Sophie Mestach (WTA-101) er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel. In New Haven stootte ze in de tweede kwalificatieronde op Roberta Vinci (WTA-45).

Dat het niet makkelijk zou worden om de laatste kwalificatieronde te bereiken, wist Mestach van te voren. Vinci, vierde reekshoofd in de kwalificaties, is namelijk een doorwinterde rot in de tenniswereld en altijd een taaie tegenstandster. Dat ondervond Mestach dan ook al snel.

In het begin van de eerste set moest Mestach al een break toestaan, en zag ze op een mum van tijd al tegen een 0-3-achterstand op. Uiteindelijk kon ze de break nog goedmaken, maar door slechts zeven van de tien breakballen weg te werken, moest AnSo uiteindelijk de eerste set alsnog afgeven: 2-6.

In de tweede set ging Mestach een stuk beter mee met het spel van Vinci. Maar op de belangrijke momenten was het Vinci die dicteerde. Aan een break had de Italiaanse voldoende om ook de tweede set binnen te halen (3-6) en zo Mestach uit het toernooi te knikkeren.

Mestach reist nu verder naar New York, waar ze vanaf dinsdag zal deelnemen aan de kwalificaties van de US Open. Ze kan die kwalificaties nog wel ontlopen indien er voor de loting van de kwalificaties nog twee speelsters afzeggen voor de hoofdtabel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws