Home » Geen categorie » Mestach op koers om titel in Gifu te verlengen

Mestach op koers om titel in Gifu te verlengen

Mestach op koers om titel in Gifu te verlengen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-120) is nog steeds goed op weg om haar titel in het Japanse Gifu ($ 75 000) te verlengen. Ze plaatste zich zonder problemen voor de kwartfinales.

An-Sophie Mestach verdedigt deze week haar titel op het ITF-toernooi van Gifu. Ze startte alvast goed aan die onderneming. Zowel in de eerste als in de tweede ronde vermeed ze extra inspanningen. Als derde reekshoofd nam ze het in de eerste ronde op tegen kwalificatiespeelster Ana Vesolinovic (WTA-440) uit Montenegro. Met twee keer 6-2 maakte AnSo niet al te veel woorden vuil aan haar eerste ronde.

Ook in de tweede ronde ging het vlot voor het Belgische toptalent. De Japanse Shuko Aoyama (WTA-281) kreeg van de organisatie een wildcard, maar tegen de kampioene van vorig jaar kon ze weinig beginnen. De thuisspeelster kwam overal een paar passen te laat en wist niet wat ze kon inbrengen tegen het geweld van Mestach. Die leek op weg naar een ‘dubbele bagel’, maar in de tweede set gunde ze de Japanse dan toch nog een game: 0-6 en 1-6.

In de kwartfinales komt Mestach tegenover een andere Japanse te staan. Risa Ozaki (WTA-176), het zevende reekshoofd, moet proberen haar prestatie van in de kwalificaties van de Australian Open over te doen. Daar schakelde ze de  Belgische namelijk nog in drie sets uit.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws