Home » Geen categorie » Mestach over gemiste seizoensstart: “Niet alleen geblesseerd, maar nog ziek ook”

Mestach over gemiste seizoensstart: “Niet alleen geblesseerd, maar nog ziek ook”

Mestach over gemiste seizoensstart: “Niet alleen geblesseerd, maar nog ziek ook”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-347) speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en daar lijkt niet snel verandering in te gaan komen. “Ik ben geblesseerd en daarbovenop nog ziek gevallen ook”, laat ze aan Tennisplaza weten.

Mestach, die ook dit jaar weer met materiaal van Belgische makelij zal spelen, zat volop in de voorbereiding van het nieuwe seizoen toen het noodlot toesloeg. “Ik was aan het trainen met Elise (Mertens, nvdr.) toen ik mijn rechterenkel omsloeg. Een paar dagen later kreeg ik plots een enorme pijnscheut. Sindsdien kan ik niet meer spelen.”

Het verdict van de dokter was even duidelijk als hard: een ontsteking van het gewricht en een scheurtje van een ligament en kapsel.

Hoe lang Mestach buiten strijd is, weet ze niet. “Het is afwachten, ik bekijk het van dag tot dag. Geduld is de enige optie. Mijn enkel is niet in goede staat en vrij onvoorspelbaar. Wat ik wel weet, is dat een operatie niet nodig is. Gelukkig maar.”

Waterpokken

De Belgische kreunt momenteel niet enkel onder haar blessure, maar viel afgelopen dinsdag nog ziek ook. “Ik heb waterpokken”, zucht ze. “Als kind heb ik dit nooit gehad, maar nu heb ik prijs. Koorts, duizeligheid, keelpijn en allemaal blaasjes, het is geen lachertje.”

“Ach, beter alles tegelijkertijd, zeker? Wat kan ik anders doen dan er om lachen?”, besluit ze.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws