Home » Geen categorie » Mestach pakt dubbel in Georgië

Mestach pakt dubbel in Georgië

Mestach pakt dubbel in Georgië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach heeft voor een huzarenstukje gezorgd op een ITF-toernooi in Georgië. Op de Batumi Oil Termonal Open ($ 25 000) won ze maar liefst vier wedstrijden op een dag.

Mestach (WTA-168) was naar Georgië afgereisd om opnieuw wat vertrouwen op te doen. Door de ietwat rare planning van de wedstrijdorganisatie, liep het programma van Mestach niet helemaal over een leien dakje. Daardoor moesten ze zowel de halve finales als de finales van het enkel- en dubbelspel allemaal op zaterdag spelen.

Vier matchen op twaalf uur tijd lijkt onbegonnen werk, maar Mestach bewees het tegendeel. Hoewel ze het in de halve finale van het enkelspel nog een set moeilijk had met de Russische Natela Dzalamidze (WTA-397) (het werd 6-1, 3-6 en 6-3), maakte ze in de finale brandhout van de Oekraïense Olga Ianchuk (WTA-340). In de eerste set kon die nog twee games pakken, maar daarna was AnSo ongenaakbaar: 6-2 en 6-0.

Ook in het dubbelspel ontvouwde zich ongeveer hetzelfde scenario. Mestach had het met haar Poolse partner Sandra Zaniewska nog moeilijk in de halve finale tegen de vierde reekshoofden (6-4, 2-6 en 10-4 in de supertiebreak), maar gunde hun tegenstanders in de finale slechts twee games. Aleksandrina Naydenova en Valeriya Srakhova konden enkel het spel ondergaan en zagen hun tegenstanders met 6-1 en 6-1 wegsnellen met de titel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws