Home » Geen categorie » Mestach raast naar kwartfinales Kurume

Mestach raast naar kwartfinales Kurume

Mestach raast naar kwartfinales Kurume

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (ATP-114) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Kurume in Japan ($ 50 000). Op het Japanse gras won ze in de tweede ronde van een Japanse wildcard.

Mestach is niet echt een fan van gravel, en dus reisde ze af naar het Oosten waar in Japan een reeks grastoernooien afgewerkt worden. Nadat ze in Kurume in de eerste ronde de Britse Katy Dunne (WTA-284) opzijzette met 6-3 en 6-4, wachtte haar in de tweede ronde een thuisspeelster. Op papier zou de 19-jarige Kyoka Okamura (WTA-529), die een wildcard kreeg van de organisatie, echter geen problemen mogen opleveren voor Mestach.

Mestach, het eerste reekshoofd, loste die verwachtingen ook in. Ze controleerde de partij en met 6-3 en 6-2 plaatste ze zich voor de kwartfinales. Daarin neemt An-So het op tegen het zevende reekshoofd, de Japanse Nao Hibino (WTA-189).

In het dubbelspel zit het toernooi er al op voor Mestach. Samen met de Britse Emily Webley-Smith was ze aangeduid als tweede reekshoofd, maar verloor ze in de eerste ronde. Een Japans duo bleek er met 6-7 (5) en 0-6 te sterk.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws