Home » Geen categorie » Mestach schaart zich bij laatste vier in Gifu

Mestach schaart zich bij laatste vier in Gifu

Mestach schaart zich bij laatste vier in Gifu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-120) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ITF-toernooi van Gifu in Japan ($ 75 000). In de kwartfinales zette ze een slechte tweede set terug recht.

Mestach had zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales in Gifu, waar ze probeert om haar titel van vorig jaar te verlengen. In die kwartfinales moest de Belgische, het derde reekshoofd, het opnemen tegen Risa Ozaki (WTA-176). Zij schakelde Mestach eerder dit jaar nog uit in de kwalificaties van de Australian Open.

Tijd voor revanche dus. En daar had AnSo duidelijk zin in. In de eerste set kwam Ozaki niet in de wedstrijd voor en Mestach liet haar alle hoeken van het court zien. Geen enkel game kreeg de Japanse: 6-0. Maar Ozaki wou zich niet zonder slag of stoot laten doen voor eigen publiek en dus vocht ze zich op karakter in de wedstrijd. Mestach liet haar concentratie een beetje zakken, en dat was voor haar tegenstandster voldoende om de bordjes terug in evenwicht te hangen: 3-6.

Een derde set moest dus beslissen over wie het halve finale-ticket kreeg. Mestach vijzelde haar niveau terug op en met een break voorsprong kon ze uiteindelijk juichen: 6-4. In de halve finales wacht het tweede reekshoofd, de Hongaarse Timae Babos (WTA-118), haar op. Mestach en Babos speelden nooit eerder tegen elkaar.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws