Home » Geen categorie » Mestach sluit seizoen af met titel en ticket voor Australian Open

Mestach sluit seizoen af met titel en ticket voor Australian Open

Mestach sluit seizoen af met titel en ticket voor Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach heeft voor een grote kers kunnen zorgen voor op haar taart van een seizoen 2014. In Toyota in Japan ($ 75 000+H) pakte ze de titel en boekt zo heel wat vooruitgang op de ranglijsten.

Mestach (WTA-123) was al de hele week in vorm, en ook in de finale, waarin heel wat op het spel stond voor de Belgische, begon ze als favoriete. Eind april maakte ze al eens brandhout van de Japanse Shuko Aoyama (WTA-230), en ook nu was ze dat van plan. Vanaf de start van de partij vloog Anso er dan ook in, en ze had geen medelijden met Aoyama. Mestach dicteerde de volledige partij en gunde haar tegenstreefster slechts twee games. Met twee keer 6-1 schreef ze de finale, en daarmee ook meteen het toernooi, eenvoudig op haar naam.

Voor An-Sophie Mestach is het de eerste keer dat ze een toernooi van dit kaliber wint. Eerder in 2014 won ze wel al twee $ 25 000-toernooien en een $ 50 000-toernooi. Deze overwinning heeft echter nog belangrijke implicaties voor het 20-jarige talent. Met de gesprokkelde punten maakt ze namelijk een sprong van 23 plaatsen waardoor ze voor het eerst in haar carrière de top 100 in zal stormen. Daarmee wordt ze meteen ook de derde beste Belgische op de rankings. Anderzijds verzekert deze top 100-plaats haar ook bijna zeker van een plaatsje op de hoofdtabel van de Australian Open. De voorbereidingen voor haar eerste hoofdtabel op een grandslam beginnen binnenkort al, maar eerst kan Mestach nog van enkele dagen verdiend verlof genieten.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws