Home » Geen categorie » Mestach vecht zich naar finale Kurume

Mestach vecht zich naar finale Kurume

Mestach vecht zich naar finale Kurume

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-218) is er opnieuw in geslaagd een finale te halen op Japanse bodem. Op het ITF-toernooi van Kurume ($ 50 000) versloeg ze na een heuse marathonwedstrijd de Japanse Junri Namigata (WTA-227) in drie sets: 6-4, 6-7 (7) en 6-4.

Na een verrassend vlotte kwartfinale gisteren, had Mestach zaterdag haar handen vol met de als vierde geplaatste Namigata. Nadat de Belgische de eerste set met 6-4 op haar naam had geschreven, kreeg de Belgische vijf matchballen in de tweede. Deze kon ze echter niet verzilveren en na een spannende tiebreak moest een derde set beslissing brengen. Daarin kwam Mestach aanvankelijk 3-1 achter, maar wist ze de situatie alsnog recht te trekken: 6-4.

“Knap hoe ze opnieuw hard heeft gevochten voor de overwinning”, vertelt Mestachs coach Carl van Cappellen. “Het was een heel slopende en spannende wedstrijd.”

In de finale neemt Mestach het morgen op tegen Ons Jabeur (WTA-210) uit Tunesië. Zij versloeg het tweede reekshoofd Zarina Diyas (WTA-202) uit Kazachstan eveneens in drie sets: 6-4, 3-6 en 7-5.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws