Home » Geen categorie » Mestach vecht zich naar laatste vier in Seoul

Mestach vecht zich naar laatste vier in Seoul

Mestach vecht zich naar laatste vier in Seoul

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-126) heeft zich geplaatst voor de halve finales van de ITF Seoul Open Women’s Challenger ($ 50 000). Nadat ze twee makkelijke rondes achter de rug had, werd ze in de kwartfinales wel tot het uiterste gedreven.

Mestach, het zesde reekshoofd in Seoul, moest in de kwartfinales het plein op tegen de jonge hoop van Australië, Storm Sanders (WTA-267). In 2012 speelden ze al eens eerder tegen elkaar en toen won de Belgische na twee spannende sets.

Een herhaling van dat scenario zat er deze keer niet in. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was het Sanders die in de tiebreak de bovenhand nam: 2-7. Ook in de tweede set hielden beide speelsters elkaar in evenwicht. Een nieuwe tiebreak leek onafwendbaar, maar Anso wist net op het juiste moment de beslissende break te forceren: 7-5.

Een derde set moest dus beslissen over het halve finale-ticket. In die derde set schakelde Mestach nog een tandje hoger, en Sanders kreeg problemen om het hoge tempo nog te volgen. De Belgische keek niet meer achterom en even later stond de 6-2-eindstand dan ook op het bord.

In de halve finales neemt Mestach het op tegen het Japanse tweede reekshoofd, Misaki Doi (WTA-100). Zij stond vorig jaar nog 75st op de rankings, maar won dit jaar – voordat ze naar Seoul afzakte – slechts één wedstrijd: een kwalificatiematch in Sydney. Voor Mestach en de twee jaar oudere Doi wordt het hun eerste ontmoeting.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws