Home » Geen categorie » Mestach verdedigt Belgische kleuren in Shrewsbury

Mestach verdedigt Belgische kleuren in Shrewsbury

Mestach verdedigt Belgische kleuren in Shrewsbury

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (foto) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Shrewsbury ($ 25 000). Voor Elise Mertens en Ysaline Bonaventure zit het toernooi er op.

In het Engelse Shrewsbury kwamen maar liefst drie Belgen in actie op de hoofdtabel van het zwaar bezette ITF-toernooi. Alle drie overleefden ze ook de eerste ronde, maar in de tweede ronde wachtte voor elk van hen een moeilijkere opdracht.

An-Sophie Mestach (WTA-168), het zevende reekshoofd, moest het namelijk opnemen tegen de Franse Julie Coin (WTA-282). De 31-jarige veterane was nog niet zo lang geleden een vaste top 100-speelster en dus een gevaarlijke klant. Dat bleek ook meteen in de eerste set die Coin met 4-6 opeiste. In de tweede set kantelde Mestach de partij spectaculair. Ze nam het heft in eigen handen en liet zich niet meer doen door haar 11 jaar oudere tegenstreefster. Met 6-2 dwong ze een derde set af. Daarin werd het opnieuw wat spannender, maar uiteindelijk haalde de jeugd het van de ervaring en kon Mestach met 6-4 juichen.

In de kwartfinale komt ze uit tegen het eerste reekshoofd. De Turkse Cagla Buyukakcay (WTA-142) en An-So namen het nooit eerder tegen elkaar op.

Ook Elise Mertens (WTA-262) was nog actief in Shrewsburry. In de tweede ronde stond zij face to face met het derde reekshoofd, de Duitse Carina Witthoeft (WTA-132). Dat Mertens heel wat potentieel heeft voor de toekomst, bewees de 18-jarige Belgische ook nu weer. Zeker in de eerste set was ze minstens de evenknie van Witthoeft. Mertens mistte echter vooral de ervaring om een dergelijke wedstrijd op dit niveau te winnen. Op de belangrijkste punten was het meestal Witthoeft die met het punt ging lopen, waardoor Mertens het vooral in de tweede set moeilijk kreeg om haar bij te houden. De Belgische verzamelde maar liefst negentien breakpunten, maar kon er slechts drie van benutten. Dat bracht haar op een percentage van 15 %, wat redelijk mager uitvalt bij de 50 % die Witthoeft haalde met 6/12. Uiteindelijk werd het dan ook 5-7 en 1-6.

Ten slotte werd de tweede ronde ook het eindstation voor Ysaline Bonaventure (WTA-232). Tegen de Oekraïense Yuliya Beygelzimer (WTA-177), het vijfde reekshoofd, kwam Bonaventure op alle vlakken wat te kort. Hoewel Ysa Bona maar liefst zestien breakpunten kon wegwerken, kon ze uiteindelijk toch niet voorkomen dat Beygelzimer met vijf breaks ging lopen. Bonaventure kon er zelf slechts eentje ongedaan maken en dus zit ook voor haar het enkeltoernooi er op: 2-6 en 2-6.

Ook in het dubbelspel was er geen succes voor Bonaventure. Samen met An-Sophie Mestach verloren ze de kwartfinale tegen de eerste reekshoofden Yuliya Beygelzimer – jawel, opnieuw – en Vesna Dolonc. Het werd 4-6 en 5-7.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws